Mortens Aften

Mandag den 10. november 2013

Menu (minimum 2 kuverter)

Forret
Vores koldrøgede laks med rødbeder i flere tilberedninger og peberrodsfløde

Hovedret
Helstegt and, rødkål kogt med kanel og laurbær. Salat af efterårsgrøntsager, stegte kartofler og skysauce med solbæreddike og honning

Dessert
Gammeldags æblekage med sukkerristet hvedebrød og makroner. Økologisk fløde og rønnebærsirup
 
Hovedretten skal opvarmes efter vores anvisninger

Hovedret 175 DKK
2 retter 235 DKK (forret + hovedret eller hovedret + dessert)
3 retter 295 DKK


Bemærk at menuen til Mortens Aften leveres på engangsservice og skal opvarmes (vejledning medfølger).

OBS: Vi holder åbent helt til kl 18.00 for afhentning af menuen på Mortens Aften d. 10. november.

Bestil maden til Mortens Aften i vores webshop -  KLIK HER -   eller ring på 3918 6900. 

Brød

Koldhævet brød bagt af stenformalet mel dyrket økologisk i Norden - minimum 700 gram

DKK 40
Hvem er Morten?
Morten - eller "Morten Bisp" som han også kaldes er vort hjemlige navn på den hellige Sankt Martin af Tours. Mortens helgendag er den 11. november, hvorfor aftenen inden kaldes "Mortens Aften". Morten er en fordanskning af navnet Martin.
 
Den meget hellige - men også ydmyge - Sankt Martin var ikke interesseret i sin forfremmelse til biskop, og da man kom for at overdrage ham værdigheden, skjulte han sig i en gåsesti. Da gæssene begyndte at gække og larme, blev han opdaget, hevet frem - og tvunget til at blive biskop. Angiveligt benyttede han sin nye værdighed til at dekretere en straf over de irriterende gæs, nemlig at man hvert år den 11.november skulle dræbe og spise dem.
 
Da en gås imidlertid er et både temmelig stort og dyrt måltid, er gåsen her til lands efterhånden blevet erstattet af den både mindre og billigere and.
Spørgsmål og svar

  • Ønsker du selv at hente din mad?
  • Ønsker du maden leveret?

  • Tip en ven
  • Print
Claus Meyer Logo


Luk

Meyers Køkken | Kattegatvej 53 | 2100 København Ø | Telefon 39 18 69 00
credits